Kvinder For Fremtiden er afsluttet

Da der får stadig kommer mange henvendelser vedrørende tilmelding til "Kvinder For Fremtiden", vil jeg gøre opmærksom på at sidste forløb blev afsluttet i december 2014. Hvis du har er spørgsmål… Læs mere her

Nyt om jobdesign-skabeloner

Jobdesignskemaerne er nu klar til brug (se under nyheder til højre). Hvis du har brug for yderligere oplysninger om anvendelsen af skemaer, er du velkommen til at ringe elle maile til projektleder… Læs mere her

Nyt fra tidligere kursister

Dimple's tale

Tak Annette og god morgen alle sammen. Jeg hedder Dimple Kakkad og jeg kommer fra Indien. Jeg har boet i DK i over 2 år nu og det har været 2 dejlige år - Tak til KBHere. Jeg er uddannet som… Læs mere her

Kvinder for fremtiden vinder pris

Projektetet "Kvinder For Fremtiden" har vundet Den Europæiske Sprogpris. Prisen blev uddelt i Eigtveds Pakhus i københavn. Her modtog projektleder Annette Thielke og afdelingsleder Thorkild Dam,… Læs mere her

Sprogpris til Kvinder for fremtiden

Sprogpris til Kvinder for fremtiden
Nordsjællands Sprogcenter i Hillerød er med EU-projektet Kvinder For Fremtiden den ene ud af to vindere til Den Europæiske Sprogpris. Prisen bliver uddelt torsdag den 25.9 i Eigtveds… Læs mere her

Lidt lækkert

Har du lyst til veganske kager, chutney m.m. kan det
stærkt anbefales at gå ind på Annika Küngas hjemmeside
http://bakkensdelikatesser.wordpress.com/Læs mere her

Language

Nyheder

Praktik

Eksempler på praktiksteder for de første hold:

 • Plantorama
 • Butlerweb & ITsupporten
 • Polennu.dk
 • Kirkens Korshærs Herberg
 • Novo Nordisk A/S
 • Den integrerede institution Grantofte
 • Skuldelev skole
 • Salon Nilsson 
 • Pharmakon
 • Brødsnedkeren
 • KMD
 • Magleblikskolen/Arresø Skole, Frederiksværk
 • Hillerød Hospital. Lungemedicinsk
 • JOHS Skindtøj
  Se flere praktiksteder

Hvad siger kvinderne?

Ola (Alexander): Jeg er blevet mere åben i forhold til danskerne. Men det vigtigste for mig har været at få tid til at tænke på mine ønsker og planer, og finde ud af hvad mit mål i livet er. Projektet hjælper mig med at konkretisere det.(efter 3 uger på Kff)
Ola (Alexander): Jeg lærte noget ud af oplæggene på konferencen og jeg har allerede brugt nogle oplysninger til at give råd til min veninde, som lige har besluttet at åbne egen forretning i Polen. Samtidigt er jeg sikker på at jeg kan bruge oplysningerne til mig selv. Jeg nød især den 3. præsentation. (Konferencen i Ringsted)
Ola (Alexander): Sprogmæssigt er jeg blevet mere åben. Jeg er blevet mere selvsikker i at tale dansk. Jeg kan mærke forskel når jeg taler med danskerne. Det er en rigtig god mulighed for mig at lære mig selv at kende. Jeg udvikler mig personlig og fagligt. Jeg har været meget koncentreret om min lille datter. Nu er der plads til mig. Den chance får jeg måske ikke igen. 
Ola (Alexander): Min personlige opfattelse om KFF var meget ”alvorlig”. Generelt er kurset et smukt initiativ. Vi får chancen for at arbejde på vores udd. niveau. Jeg fortæller alle mine veninder om kurset. De er meget interesserede.
Humera efter 3 uger på KFF: Jeg er blevet mere selvsikker. Det kan jeg mærke når jeg snakker i telefonen eller sammen med mine børn. Nu er jeg igen godt i gang med at lære mere dansk.
Humera: Konferencen var en stor oplevelse for mig, selvom jeg ikke tænker på at åbne egen virksomh. Jeg har lært en masse ting: Man skal ikke give op Ens vilje og netværk er rigtig vigtigt. Hvis man får en mulighed skal man tage den.
Inese efter 3 uger på KFF: Jeg har lært at være mere åben. Min ordstilling er bedre, det giver mig selvsikkerhed. Jeg kan bedre præsentere mig selv. Jeg er ikke bange for at sige min mening. Jeg kan bedre udtrykke mig. Jeg er mere sikker på de ord jeg bruger. Lene og Solveig I giver mig tryghed, derfor er det nemt at lære.
Inese efter konference i Ringsted: Konferencen har givet mig selvsikkerhed. På konferencen var mange gode ideer og mange gode råd.Vi kvinder skal tænke stort og er gode til at multitaske. Vi skal tænke som en mand og gøre som en kvinde.
Inese: Jeg er glad for hele kurset. Jeg er glad for holdet.Jeg konfronteres med min angst for at tale, det er godt for mig. Jeg synes, der mangler en måned på projektet. Vi kunne godt bruge mere tid. Jeg ville gerne ud på flere virksomheder. Men indtil nu har jeg fået et bedre overblik over arbejdsmarkedet.
Olena efter 3 uger på KFF: De danskere jeg kender siger at min udtale og sætningskonstruktioner er blevet bedre. Jeg er begyndt at bruge ord i mine sætninger som jeg ikke forstod godt før og ikke brugte f.eks. desuden, først og fremmest osv. Jeg er glad for at vi snakker meget her. Jeg venter på hvornår jeg kan tale lige så godt dansk som jeg kan læse dansk.
Olena: Jeg kunne godt lide den del af konferencen hvor kvinderne talte om deres virksomhed…… Disse eksempler hjælper mig til at tro på min egen succes.(efter konference i Ringested)
Cherice: Før kunne jeg ikke finde min vej. ”Hvordan og hvornår skal jeg starte” var altid et stort spørgsmål for miog. Jeg kunne forstå dansk men jeg var bange for at danskerne ikke forstod mig. Danskerne sagde at jeg kunne tale dansk men jeg havde ikke meget selvtillid. 
Cherice:  Nogle af mine veninder sagde at jeg spildte tiden på det her projekt, fordi jeg kan finde arbejde nu som rengøringsassistent, men jeg er uddannet sygeplejerske!!! Men jeg sagde at det var en vigtig oplevelse for mig fordi jeg lærer meget. 
Cherice efter 3 uger på KFF: Projektet er ikke kun at tale dansk, men jeg er stolt af mig selv fordi jeg har nu lidt viden om hvordan arbejdsmarkedet fungerer her i Danmark. På 3 uger kan jeg sige at jeg nu forklarer mig og kommunikerer mere på dansk.
Cherice: Jeg har lært mange ting på konferencen. Det er ikke min drøm at være selvstændig, men personligt hjalp den mig meget. Især den kvinde med børnehaven, hun gav mange ord, som gjorde indtryk i mit hjerte. Hun sagde bla. At hun ikke gav op!!!!
Cherice: Den konference hjalp mig personligt, fordi jeg fik mange råd, som kan hjælpe mig i mit liv. Vi er udlændinge, men vi har en mulighed for at få succes hvis vi kæmper for det. Sørupgård var smuk og maden var god. (efter konference i Ringsted)
Chachira: Det var min mand der ville have mig på KFF. Jeg var lidt negativ først, nu er jeg meget positiv. Før talte jeg meget thai med mine veninder. Jeg er nu nødt til at tale dansk . Det har hjulpet mig. Jeg forstår meget mere nu og taler meget bedre.
Kinga efter konferencen i Ringsted: Jeg kan se min fremtid lidt mere positivt. De har vist os at kvinder også kan nå deres mål, hvis de vil og kæmper for det.
 Jeanne D' Arc: Min hovedmål var at jeg ville lære mere dansk. Jeg kan mærke at jeg forstår og taler meget mere nu. Jeg taler meget mere dansk f.eks. i forretninger.
Jeanne D' Arc: Før var jeg meget bange for at tale dansk. Jeg var meget stresset over ikke at kunne udtrykke mig på dansk, når jeg sad derhjemme. Jeg ville ikke blive i DK. Jeg er meget genert. Jeg kunne ikke forstå, hvad danskerne sagde. Men nu forstår jeg danskerne meget bedre. Jeg er ikke mere genert. 
Jeanne D' Arc: Hvis vi har fest, kan jeg deltage meget bedre i socialt samvær m. min mand og hans kolleger f.eks. Jeg kan snakke nu,  og jeg kan forstå, hvad min mands kolleger siger. Jeg er mere selvsikker. Jeg har fået mange informationer jeg ikke har hørt før. Nu forstår jeg f.eks. meget bedre traditioner i DK.
”Vi er så glade for at deltage i kurset. Det giver os store muligheder for at finde os selv i et nyt land, som Danmark. Vi kan godt lide at mødes hver dag.Projektet udvikler os både professionelt og personligt. Vi får viden om danske virksomheder, dansk arbejdspladskultur og miljø. Vi håber, at det vil hjælpe os med at blive integreret i det danske samfund og at få de rigtige job til os alle”.

For new participants

The project is aimed at women with foreign ethnic background.

You can participate if you ...

 • do not receive cash benefits, allowance or state education grant
 • are unemployed
 • have a Danish level at minimum DU2 module 4 or DU3 module 3
 • wish to receive help to apply for job or education
 • need skill enhancement in order to get the job of your dreams
 • need knowledge of Danish workplaces
 • would like to start in job training

Read more...

For arbejdsgivere

For arbejdsgivere Hvorfor ansætte nydanskere?

Fordi det giver...

 • adgang til bredere rekruttering
 • en vej ind til en bredere kundekreds
 • en mere dynamisk medarbejdersammensætning
 • nyt syn på udvikling samt ideer
 • et godt image med socialt engagement

Og alle disse 5 punkter kan aflæses på bundlinien.

Læs mere her...

Read more...